Silvoturism Maramures
Descarca Harta
Silvoturistica

Cabana Apa Sărată, Tăutii Măgherăus

Descrierea zonei

Consideratii generale Maramuresul se bucura de un peisaj natural grandios ce imbina splendoarea muntilor si a padurilor in timpul iernii cu frumusetea plaiurilor inflorite din timpul verii.
Scurt istoric In zona cabanei au existat bai cu apa sarata, fiind o zona de agreement. Tot aici se mai afla si Institutul de Cercetari Pomicole Baia Mare
Puncte de atractie Cabana fiind la doar 5 km de municipiul Baia Mare exista posibilitatea vizitarii municipiului cu toate punctele lui de atractie( Centrul vechi, Monetaria, Turnul lui Stefan, Muzeul de istorie, Muzeul de mineralogie, Muzeul satului etc.)
Posibilitati de agrement Vizitarea ariei protejate padurea Comsa, vizitarea statiunilor Mogosa, Suior, precum si traseele turistice de pe muntele Gutaii ( Creasta Cocosului, Lacul Albastru ) Statiunea MOGOSA este localizata la 17 km de municipiul Baia Mare, pe DN 18 unde se pot face plimbari cu telescaunul pe Mogosa la cota 1300 Pasionatii de schi se pot bucura aici, in anotimpul de iarna, de toate “deliciile” pe care acest sport le ofera pe partia de schi a carei caracteristici sunt: - omologata pentru competitii F.R.S.B>- plecare de pe Varful Mogosa 1246m, sosire la 720m- lungime: 2200m La Mogosa se mai poate practica:- zborul in tandem cu parapanta- alpinism si orientare turistica.

Informatii cabana

Cabana se gaseste in administrarea Ocolului Silvic Tauti Magheraus .Cabana a fost construita in anul 1974, dar in anul 1999 a suferit un incendiu major care a distrus in intregime cladirea , ea fiind refacuta in anul 2000 in totalitate . In anul 2001 a fost tras gazul metan si s-a instalat o centrala termica avind caldura si apa calda permanent. Exista un numar de 9 locuri de cazare , cu 4 camere cu grup sanitar comun. In curte exista un foisor pentru relaxare in aer liber.

Locatie - Amplasament regional, pozitie geografica Cabana Apa Sarata este situata in orasul Tautii Magheraus , localitate care se afla la o distanta de 5 km fata de municipiul Baia Mare
Locatie - Cai de acces, rute, mijloace de transport Tautii Magheraus , pe drumul international E 58 care face legatura intre municipiile Baia Mare si Satu Mare, fiind drumul ce face legatura cu Europa de vest. In orasul Tautii Magheraus este situat si aeroportul judetului Maramures.

Coordonate GPS: N 47.6562938 E 23.4910076
Locuri de cazare 4 x 2 paturi - baie proprie = 8 locuri;
1 x Foisor;
1 x Sala de mese;
Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures Cabana Apa Sarata - Directia Silvica Maramures
Persoana de contact:    Marinela TĂNASE - 0731.540.540


Adresa:
Legături:
Site realizat de: