Silvoturism Maramures
Descarca Harta
Silvoturistica

Cabana Asuaj, Ulmeni

Descrierea zonei

Consideratii generale Cabana este situata in zona dealurilor joase ale Silvaniei , pe cursul vaii Asuaj. Este situata intr-un trup de padure pitoresc cu posibilitati de recreiere avand in vedere pozitia ei retresa.
Scurt istoric Zona atestata documentar din sec VII fiind candva proprietatea baronilor maghiari Degenfeld si Birtalan.
Dupa reforma agrara din 1921 mare parte din proprietatile baronilor au intrat in posesia comunitatii locale care si le-au revendicat si redobandit dupa anul 2000. Si acum ca si in urma cu 350 de ani locuitorii zonei se ocupa in principal cu agricultura.
Puncte de atractie Cel mai vestit eveniment din ţara Codrului este, cu siguranţă, “Tîrgul cepelor”, manifestare care se desfăşoară pe un cîmp între cele două Asuaje. “Tîrgul” este mai vechi de 100 de ani, dar, în formă organizată, cel din 2007 a ajuns doar la ediţia cu numărul 37.evenimentul are loc în prima duminică înainte de 14 septembrie.
Posibilitati de agrement Amplasata la 2 km in interiorul padurii , este ideala pentru cei ce doresc o alternativa la stresul citadin al oraselor avind posibilitatea efectuarii de plimbari in natura, unde frecvent intilnirea cirdurilor de capriore, cerbi sau mistreti permite imortalizare momentului cu ajutorul camerelor de filmat sau foto. Pentru amatorii de pescuit , in amenajarea proprie sau la amenajarile piscicole de la Arinis si Cehu Silvaniei amplasate la 15 km de cabana Asuaj, se pot organiza partide reusite de pescuit sportiv. Pentru cei ce doresc sa se informeze despre istoria si cultura acestor locuri, vizitarea casei memoriale ,, George Pop de Basesti” sau pariciparea la serbarile anuale cimpenesti organizate in 24 iunie la Baita de sub Codru sau 14 septembrie in Asuajul de Sus ofera informatii ineresante despre acest tinut numit generic ,, Zona Codrului"

Informatii cabana

Cabana silvica Asuaj este amplasata in raza comunei Asuaju de Sus, la 5 km vest de centrul localitatii In raza Ocolului Silvic Ulmeni in U.P. II Asuaj u.a.73 A, Constructia cabanei s-a realizat intre anii 1992-1996 in imediata apropiere a vechii cabane de vinatoare,,Bendis”care actualmente deserveste bucataria si sala de mese. In anii 2004 si 2006 au fost executate lucrari de modernizare ale camerelor de baie si s-a realizat sistemul de incalzire centrala.

Locatie - Amplasament regional, pozitie geografica Judetul Maramures, comuna Asuaj de Sus.
Locatie - Cai de acces, rute, mijloace de transport Pentru a ajuge in Asuajul de Sus ,resedinta de judet Baia Mare ,deplasarea se efectueaza pe ruta : Baia Mare- Arinis- Asuaju de Sus pe o distanta de 70 km.

Coordonate GPS:N 47, 36 si E 23,07
Locuri de cazare 1 x 1 pat - baie comuna = 1 loc
1 x 2 paturi - baie comuna = 2 locuri
1 x 3 paturi - baie comuna = 3 locuri
Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures Cabana Asuaj - Directia Silvica Maramures
Persoana de contact:    Marinela TĂNASE - 0731.540.540


Adresa:
Legături:
Site realizat de: