Silvoturism Maramures
Descarca Harta
Silvoturistica

Cabana Coşnea, Poienile de Sub Munte

Descrierea zonei

Consideratii generale Localitatea Poienile de sub Munte este asezata în partea de nord a tarii noastre, respectiv în nord- estul judetului Maramures, fiind una dintre cele mai mari comune din Maramures.
Din punct de vedere geografic Poienile de sub Munte apartine Depresiunii Maramuresului, situata la baza lantului muntos a muntilor Maramuresului.
Depresiunea sau Tara Maramuresului este bine închisa de munti , care prezinta lateral o serie de golfuri: Borsa, Ruscova, Desesti, Sacel etc.
Scurt istoric Localitate atestata documentar la 1341 si este locuita si acum ca si atunci de etnici ucrainieni , acestia au ca principala activitate exploatarea lemnului, avand un renume in acest sens. Demn de mentionat in aceasta zona este ca pe aici au trecut linia frontului si in Primul Razboi Mondial si in al Doilea. Si acum exista in zona un drum pavat cu piatra cubica , care duca pana in frontiera cu Ukraina, drum construit de imparateasa Maria-Thereza a Imperiului Austro-Ungar. Drumul se afla si in prezent in bune conditiuni constituid o ruta de acces turistic pe varful Herst.
Puncte de atractie Principalele puncte de atractie sunt Muntii Maramuresului cu varfurile Farcaul, Mihailecul, Pecialu, Baita Dos si lacul glaciar Vinderel, rezervatiile de urs brun si cocos de munte de la Rachita si Bucovinca
Posibilitati de agrement Poienile de sub Munte se află în întregime în Parcul Natural „Munţii Maramureşului”, care este in continuarea Rezervaţiei Biosferei Carpatică din Ucraina .Acestea, impreuna reprezinta un teritoriu imens de arii protejate în centru geografic al Europei, un adevărt „plămân verde”.

Informatii cabana

Istoria cabanei incepe in 1967, cand a fost construita de catre IFET Baia Mare si preluata de catre Inspectoratul Silvic Maramures in anul 1972 Apartinand Oculului Silvic Poienile de sub Munte District II Rica ,UP III UA 166

Locatie - Amplasament regional, pozitie geografica Cabana se afla la 24 km de la D.N. 18, pe D.J. 187 Leordina – Poienile de sub Munte, iar de la Poienile de sub Munte se continuua inca 8 km pe drum asfaltat 3 km si drum de pamant 5 km.
Locatie - Cai de acces, rute, mijloace de transport Judetul Maramures, Comuna Poienile de Sub Munte singura cale de acces este drumul judetean Leordina-Poienile de Sub Munte.
Stereografic 70: 463290, 21m si 706146, 63m
Locuri de cazare 1 x 1 pat - baie comuna = 1 loc
1 x 2 paturi - baie comuna = 2 locuri
1 x 3 paturi - baie comuna = 3 locuri
Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures Cabana Coşnea - Directia Silvica Maramures
Persoana de contact:    Marinela TĂNASE - 0731.540.540


Adresa:
Legături:
Site realizat de: